НОВИНИ

В Україні названо, чому дорожчають яйця

06.10.2020 09:32
980665-12-zhovtnya---vsesvitniy-den-yaytsya

Через здорожчання кормів в Україні подорожчають яйця та м’ясо птиці, розповів виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» (СПУ) Сергій Карпенко. Про це повідомляє agroportal, пише agronews.ua.

«Цього року очікується зменшення виробництва яєць. Причина в тому, що минулий рік для виробників був збитковим, багато фабрик взагалі зупинили виробництво, деякі значно скоротили поголів’я», — зазначив пан Сергій.

Він пояснив, що зараз на внутрішньому ринку спостерігається ріст відпускних цін на яйця, які на сьогодні складають близько 18-20 грн за десяток.

«Ріст відпускних цін спричинений як сезонними чинниками, так і значним подорожчанням кормів. Протягом останніх двох-трьох тижнів зросла ціна на фуражну пшеницю, шроти приблизно на 1,5-2 тис. грн/т. Комбікорми, які складають 65-70% собівартості продукції птахівництва, відповідно також здорожчали, що негативно позначилося на собівартості продукції. Якщо минулого року собівартість яйця була близько 15,30 грн/10 шт., то вже сьогодні це не менше 18 грн. Враховуючи те, що відпускні ціни виробників пів року складали менше їхньої собівартості, то відповідно для отримання хоча б мінімального прибутку за підсумками року вони мають становити не менше 23-25 грн/10 шт. яєць», — відмітив Сергій Карпенко.

За його словами, комбікормові заводи вже переглянули ціни на готові корми у бік збільшення.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: