Для забезпечення нормативних споживчих потреб населення Полтавської області хлібопродуктами на 2020/21 маркетинговий рік необхідно 158,3 тис. тонн зерна. Про це повідомив на нараді в Полтавській ОДА директор Департаменту агропромислового розвитку Сергій Фролов доповідаючи „Про хід польових робіт зі збору ранніх зернових культур у Полтавській області”, пише agronews.ua.
Найбільше зернових ресурсів 133,5 тис. тонн або 84% потребує хлібопечення. У той же час на даний час Полтавська область має разом із перехідними залишками 868,4 тис. тонн продовольчого зерна, що більше, ніж у 6 разів перевищує потребу регіону.
Згідно з оперативними даними Полтавської облдержадміністрації, 78% зерна пшениці, яка зберігається на сертифікованих складах, має продовольчі якості, зокрема 2 класу – 29% та 3 класу – 49%.
В області – 75 сертифікованих елеваторних комплекси загальною потужністю 4,8 млн тонн, які підключені до „Основного реєстру складських документів на зерно та зерна прийнятого на зберігання” ДП „Держреєстри України”.
Нагадаємо, у Мінекономіки назвали терміни запровадження програми страхування аграріїв.