ГОЛОВНЕ

В Україні насіння злісного карантинного бур’яну продають як медонос

28.02.2020 13:02
80933-1259

Ваточник сирійський надзвичайно важко контрольований бур’ян. Знищити його за один-два рази не здатні навіть найбільш агресивні суміші гербіцидів, в тому числі, суцільної дії. В посівах кукурудзи забезпечити гербістатичний ефект здатні лише гербіциди особливої дії. В той же час ваточник сирійський розповсюджують самі аграрії – як медонос. Про це пише група фермерів одноосібників “Разом сила” на своїй сторінці у Фейсбук, передає Agronews.

В Україні цей злісний бур’ян поки що поширений лише в деяких регіонах. Але він стрімко розповсюджується, пишуть фермери.

“Зате він медонос і пасічники його сіють як дуже ціну рослину. Я, коли взнав про це, то був в шоці! Що ми не знаємо, як його знищити, коли в цей час продають насіння ваточника як медоносну рослину і люди реально його розкидають по огородах”, – розповідає фермер Петро Тимошенко.

” В Кагарлицькому районі є господарства з катастрофічною ситуацією по ваточнику. І розповсюджується він занадто швидко”, – повідомляє фермер Сергій Піхало. І наводить фото поля з регіону, суцільно забур’яненого цим злісним сорняком.

Фермери вважають, що лише просвітництво та обережне ставлення до вибору медоносів здатне виправити ситуацію. До того ж, ваточник сирійський отруйна рослина й мед з нього може бути небезпечним для людини.


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: