ВАЖЛИВО

В Україні на агросезон 2020 року не вистачає засобів захисту рослин

04.05.2020 12:02
shutterstock_233232535_2_0

Забезпеченість сільгосппідприємств України засобами захисту рослин для проведення робіт із захисту посівів с/г культур у 2020 році, станом на 24 квітня, становила 91% до потреби у І півріччі 2020 року, за оперативною інформацією відділу захисту рослин Держпродспоживслужби, пише agronews.ua.

Основними гравцями ринку ЗЗР України залишаються іноземні компанії: Bayer, Syngenta, BASF, Corteva та Adama. Через карантин та порушення логістичних ланцюжків можливості доставки ЗЗР дещо ускладнені.

На шостому місці із долею ринку у 6,5% у грошовому виразі (і на 5-му місці за тонажем реалізованої продукції) за результатами 2019 року була українська компанія ALFA Smart Agro.

«Зміна погоди і температура навколишнього середовища дуже впливають на ефективність ЗЗР. Наприклад, при високих температурах ефективна дія інсектицидних препаратів скорочується, натомість життєвий цикл шкідників навпаки – активізується. Саме тому ми намагаємося створювати препарати, які проявляють високу активність проти великого спектра хвороб та шкідників і мають широкий коридор застосування», – зауважив Сергій Кнечунас, директор департаменту досліджень і розробки ALFA Smart Agro.

На думку експерта, саме такі багатокомпонентні препарати будуть мати попит у 2020 році.

Нагадаємо, названо, як постраждали озимі культури в Україні від заморозків та посухи.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: