НОВИНИ

В Україні можуть запровадити «єдине митне вікно» для експортерів агротоварів

25.03.2020 18:32
big-45_tn

В Україні можливий варіант запуску «єдиного митного вікна» для експортерів окремих груп аграрних товарів, які швидко псуються. Звернення з відповідною пропозицією вже відправлено до Міністерства внутрішніх справ. Про це повідомив колишній голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа. Пише АгроПоліт.

«Розраховуємо на те, що такий режим може бути створений в Україні», — зазначив він.

Володимир Лапа повідомив, що створення переліку товарів, які потрапляють під дію цього режиму, це питання технічної консультації.

“Я думаю, що завжди можна знайти відповідь. Є система єдиного вікна, є класифікація товарів. Якщо це класифікація продуктів, від яких залежить проведення зараз посівних робіт, наприклад, то з технічного боку реалізувати це не проблема”, — сказав він.

Володимир Лапа вважає, що у прискореному режимі мали б ввозитися й вивозитися такі аграрні продукти: 1-24 група товарів по КВЕДу, насіння, засоби захисту рослин.

“Тобто з точки зору експорту багато зерна й певні обсяги олії ідуть через порти. Сухопутнім кордоном – молочка. Щодо імпорту – м’ясна продукція, овочі, ягоди. І це завезення ресурсів тих самих засобів захисту рослин”, — сказав Володимир Лапа.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: