НОВИНИ

В Україні можуть обмежити експорт кукурудзи

20.01.2021 09:42
corn

У Мінекономіки відбулася нарада із агроасоціаціями під час якої присутні обговорили ситуацію на ринку кукурудзи та можливість внесення змін до додатку зернового меморандуму. Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний портал АПК-України, пише  agronews.ua.

«За пропозицією асоціацій “Союз птахівників України”, “Свинарі України”, “Тваринпром”, “Союз кормовиробників України” запропоновано включити в додаток до меморандуму позицію кукурудзи на рівні приблизно 22 млн тонн. Зокрема, для внутрішнього ринку необхідно близько 7,5 млн тонн кукурудзи для виготовлення кормів для тварин», – прокоментували у міністерстві.

Зазначається, що 25 січня офіційну урядову позицію висловить також і Мінекономіки. Крім того, протягом тижня підписанти меморандуму мають надати свої позиції щодо готовності внесення змін у додаток з позицією кукурудза, а також щодо приблизних балансів за цією культурою.

Крім того, учасники обговорили питання квот на аграрну продукцію для формування переговорної позиції при перегляді економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Протягом тижня Мінекономіки очікує на пропозиції профільних асоціацій щодо тарифних квот на безмитне ввезення української продукції до Європейського Союзу.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: