НОВИНИ

В Україні може не бути врожаю ранніх абрикосів та черешень

15.04.2020 08:02
a0f2cf4-abrycosy

Заморозки під час активного цвітіння садів на півдні України, пошкодили цвіт та поставили під сумнів врожай ранніх кісточкових у цьому регіоні, повідомила начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко. Про це пише agronews.ua.

У південних регіонах України температура повітря вночі опускалася до 3-4 градусів нижче нуля, а подекуди до 10 градусів нижче нуля у період, коли сади ранніх кісточкових вже активно квітли. Незвично довгим був і період нічних заморозків – до 10 днів. Тож квіт цих фруктових дерев значно пошкоджено.

“Ранніх абрикосів цьогоріч може не бути. Або бути дуже мало”, – розповіла Тетяна Адаменко.

Також постраждали черешневі сади. “Якщо тиждень тому заморозки пошкодили здебільшого ранні сорти черешні, то зараз шкоди було завдано, і середнім, і навіть пізнім сортам”, – з посиланням на експертів галузі, повідомляє УНІАН.

Як зазначається, заморозки в цей час не дуже страшні садам вишні та інших кісточкових, але через аномально теплу зиму цього року розпускання бруньок у дерев почалося раніше.

Також на сади негативно вплинула низька зволоженість грунту та повітря, яка, за словами Тетяни Адаменко, взагалі не характерна для України у раньовесняний період.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: