НОВИНИ

В Україні масово повторно квітнуть дерева

01.10.2020 18:02
p_140036_1_slidertop2

В Україні масово повторно цвітуть каштани і не лише вони. Це вже не перший рік, коли можна спостерігати активне осіннє квітнення дерев. Про це повідомляє agronews.ua.

Так, квітують каштани у Вінниці. Фото вкритих яскравими “свічками” дерев опублікувала кореспондентка Вінниця.info, фото Ірина Юшко.

Також зацвіли каштани у Києві. Схоже, те, що донедавна вважалося аномалією, стає нормою. На вулицях Києва зацвіли каштани, щоправда, не так рясно, як у травні. Про подібну дивовижу повідомляє Facebook-спільнота “Типовий Київ”.

Теж саме відбувається і у Харкові.

“Дерево з пожухлим листям та молодими «свічками» побачили харків’яни на проспекті Гагаріна біля пішохідного скляного мосту. Вірогідніше за все, до природної аномалії призвела дуже тепла погода, яка встановилась у Харкові на початку вересня”, – повідомляє varta.kharkov.

Не відстають від браттів і рівненські каштани. Вони також ще з середини вересня вкрилися квітом, як навесні.

“Квітучі гілочки каштанів рівняни помітили сьогодні поблизу Усті – на вул. Сагайдачного. Із фото, які надіслали до редакції Радіо ТРЕК помітно, що дерева зацвіли не повністю, а по кілька гілочок. Зате заквітчалися відразу кілька дерев. До слова, експерти зауважують, що рослини можуть цвісти восени через надто теплу погоду. Мовляв, плутаються у порах року. А от другою причиною, через яку відбувається аномальне цвітіння, є шкідник – мінуюча міль. Комахи нищать листя дерев і рослина відчуває стрес від якого, наче у передсмертній агонії, і розпускає цвіт”, – повідомляє видання radiotrek.rv.

Також, крім каштанів у Києві та Вінниці зацвіли магнолії. На Київщині розквітли яблуні. Ну і нагадаємо, що на півдні України цьогоріч влітку вдруге цвіли плодові дерева.

Так, в Арцизі на Одещині спостерігалося повторне літнє цвітіння яблунь, при цьому на сусідніх гілках знаходяться вже майже дозрілі плоди. Фотографіями дивної аномалії ділилися в соцмережах дописувачі, передає Politeka.net. Користувачі також підтвердили аномалію розповівши, що цвіте не тільки яблуня, але і груші й інші плодові культури.

Схоже, осіннє цвітіння дерев в Україні вже стає нормою.


Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: