НОВИНИ

В Україні держлісгосп вирощує саджанці у спеціальному безбур’янному ґрунті

08.09.2020 16:02
img-3910-01-57

В Житомирському лісгоспі цього року лісове насіння висіяли в ґрунт, в котрому не росте бур’ян. Завезли його на базовий лісорозсадник підприємства аж із Прибалтики спеціально для вирощування сінців із закритою кореневою системою. Про це повідомляє пресслужба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, пише agronews.

«На перший погляд, ніби то й буденна справа: виполоти бур’яни в посівах, – ділиться наболілим директор лісгоспу Руслан Карчевський, – однак хто знайомий з цією справою зблизька, знає, що коли з маленької касети висмикується бур’ян, то досить часто разом з ним витягується і сіянець, або ж пошкоджується його коренева система. В результаті – сіянець гине. Тому ґрунт без бур’янів – це не тільки полегшення догляду за посівами, це фактично їх збереження.»

Відтак в базовому розсаднику цього підприємства цьогоріч виростили близько 400 тисяч штук сіянців хвойних порід із закритою кореневою системою, 50 тисяч штук – у спеціальних касетах.

«Такими соснами в касетах, вирощеними у нашому лісгоспі, – продовжує Руслан Анатолійович, – цієї весни заліснювали лісові ділянки, пошкоджені весняними пожежами в лісгоспах Овруччини. Нам приємно, що і ми доклали рук до відновлення лісів, постраждалих від вогняної стихії».

Нагадаємо, що впродовж травня-червня лісівники Житомирщини відновили понад 100 гектарів лісів, пошкоджених вогнем. Використовували для цього сіянці із закритою кореневою системою – вони придатні для садіння впродовж усього вегетаційного періоду.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: