ГОЛОВНЕ

В Україні колосальний дефіцит картоплесховищ

15.06.2020 14:02
potatoes-in-hand-e1512425021598

В Україні зберігати картоплю професійним виробникам особливо ніде. З раніше діючих 650 тис. тонн потужностей реально працюючими після періоду активного згортання ринку залишилися 350 тис. тонн. Про це повідомила виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі (УАПК) Оксана Руженкова, пише agronews.ua.

За словами експерта, базова потреба України в картоплесховищах – понад 1,5 млн тонн.

Для вирішення накопичених за роки проблем УАПК закликає уряд створити робочу групу з розвитку овочівництва та картоплярства при Міністерстві економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, яка допоможе виробити стратегію щодо захисту національних інтересів виробників і вирішити актуальні проблеми в галузі.
Овочівники і картопляри сподіваються на спільну з профільним міністерством і депутатами аграрного парламентського комітету напрацювання механізму держпідтримки на 2021-2023 рр.

В її рамках вони просять передбачити відшкодування 25% вартості будівництва овоче- та картоплесховищ; по 20% – на придбання та установку обладнання для доопрацювання (сортувальні лінії, мийки, нарізки, фасування, ваги і т.п.), систем зрошення і сертифікованого насіння як вітчизняних, так і мультиплікувавши імпортних.

Нагадаємо, в Україні в 2019 році через ЛНР і ДНР ввезли більше 300 тис тонн картоплі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: