НОВИНИ

В Україні кавуни у розпал сезону втричі дорожчі, ніж минулоріч

04.08.2020 12:06
arbuz_650x410_1_650x410

Сезон кавунів в Україні наближається до свого піку. Через збільшення пропозиції, ціни опустилися до мінімального за сезон рівня, але за станом на початок серпня залишаються майже в 3 рази вище, ніж в аналогічний період минулого року. Про це повідомляє АгроПортал, пише agronews.ua.

Як повідомляє Українська плодоовочева асоціація, зараз оптові ціни на кавуни в Україні коливаються в межах 4-6 грн / кг. Для порівняння роком раніше цю ягоду можна було придбати по 1,5-2 грн / кг.

«Істотні цінові розбіжності в поточному і минулому сезонах пояснюються в першу чергу несприятливими погодними умовами, які вплинули на дозрівання кавунів. Низькі температури повітря протягом усього травня і першої половини червня не тільки затримали сезон ранніх сортів кавунів на кілька тижнів, а й позначилися на врожаї більш пізніх сортів. Ті фермери, які не дивлячись на прохолодну погоду (мінімальні нічні температури повітря в травні фіксувалися в межах 4-7 ° С) все ж зважилися сіяти кавуни на початку травня, або частково втратили урожай, або отримали нерівномірні сходи. Відповідно, і продукція на ринок сьогодні надходить нерівномірно», – зазначає директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва.

На сьогоднішній день ціни на кавуни в Україні є максимальними мінімум за 5 останніх років. Серед п’яти попередніх сезонів, в найближчі до сьогоднішніх показників були ціни в 2018 році – в межах 2,5-3,5 грн / кг. На початку серпня 2019 і 2016 роках кавун відвантажувався приблизно в одному ціновому діапазоні – 1,5-2 грн / кг, а в 2017 році середні оптові ціни були ще нижче – 1,5 грн / кг.

Нагадаємо, на Херсонщині в овочах виявлено перевищення вмісту нітратів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: