НОВИНИ

В Україні істотно подешевшали помідори

19.01.2019 16:23

На українському ринку пропозиція по томатам помітно перевищує попит на цю продукцію. Така ситуація змушує продавців значно поступатися в ціні, констатують аналітики проекту EastFruit.

За інформацією проекту, тільки з початку поточного тижня томати подешевшали в середньому на 10%. На даний момент продавці вже готові відвантажувати томати по 35-40 грн/кг (1,21 дол. -1,43/кг). Для порівняння: тижнем раніше ціни на цю продукцію в Україні нерідко доходили до 43 грн/кг (1,53 дол./кг).

Головною причиною такого цінового тренду, на думку гравців ринку, є великі обсяги нереалізованого імпортного помідора, який залишився на складах, ціни на який продавці змушені були переглядати в бік зниження через проблеми з його якістю.

До того ж, попит на продукцію в роздрібних мережах продовжує знижуватися, що також чинить тиск на ціни.

Однак, наразі продавці відвантажують томати в середньому на 5% дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період. Водночас, на думку гравців ринку, вже наступного тижня ціни на цю продукцію можуть знову знизитися. Оскільки, оптові компанії та роздрібні мережі закуповують томат дрібними партіями, посилаючись на низьку зацікавленість споживачів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: