НОВИНИ

Які зміни очікуються на ринку біопалива в наступні роки

24.11.2019 17:21
4896897ec1de769d9631daf74f506337_M

Державне агентство енергоефективності ініціює встановлення 5% квоти біопалива в загальному обсязі продажів палива з 1 січня 2021 року. Проект пакету законопроектів щодо розвитку ринку біопалива представив директор департаменту поновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко, передає enkorr.

За словами Шафаренко, проект передбачає, що з 1 січня 2023 року цю квота зросте до 7%, а з 2025 року – до 10%.

«Виробник та імпортер повинен показати, що в річному своєму обсязі він справив (імпортував) стільки-то бензину і стільки-то біоетанолу. І якщо квота не буде дотримана, то передбачається штраф », – зазначив Шафаренко, додавши, що функції по контролю будуть покладені на Держенергоефективності.

«Ми будемо брати звіт у компаній-виробників і імпортерів, ми будемо їх звіряти з податковими та митними даними і за результатами річного обсягу будемо виносити вердикт», – повідомив він.

Шафаренко також розповів, що зараз в розробці знаходиться ще один законопроект, спрямований на розвиток ринку відновлюваної енергетики. Він стосується зменшення акцизної ставки на біопаливну складову аж до нуля.

«Це, по суті,« пряник », який допоможе скасувати акциз на біоетанолового складову в паливі. Ось використовуєте 10% біоетанолу в своєму паливі, то ви платите на нього нульовий акциз. Повний акциз платите тільки на нафтову складову », – прокоментував Шафаренко.

Дані законопроекти знаходяться на стадії розробки і в поточний момент проходить їх обговорення на комітеті енергетики та


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: