НОВИНИ

В Україні готують судові процеси за невиконання форвардних контрактів по зерну

24.11.2020 12:32
1017694_slider

Президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов прокоментував виконання форвардних контрактів, назвавши ситуацію з ними складною та критичною. Він вважає, що з середини грудня повинні активізуватися судові процеси щодо невиконання цих контрактів. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”, пише agronews.ua.

Також експерт зазначив, що форвардні контракти укладаються за стандартами GAFTA і англійського права, а його положення про форс-мажорі (який виробники можуть отримати в Торгово-промисловій палаті України) автоматично не звільняє постачальників від виконання контракту, а тільки припиняє його на певний період часу.

«Останнім часом ми бачимо, що багато виробників вирішили виконати свої контракти і відвантажити покупцям зерно. У тих випадках, коли виробники дійсно втратили урожай через погодні умови, експортери йдуть назустріч і домовляються про способи виходу з ситуації в рамках контракту з такими виробниками », – підкреслив президент УЗА.

Він запевняє, що підписання меморандуму з цього питання між владою і асоціаціями експортерів та виробників більше не обговорюється.

Залежно від профілю операторів тлумачення текстів договорів різняться. Виробники хочуть активувати застереження про форс-мажорних обставин після літньої посухи, отримавши сертифікати від Торгово-промислової палати України. Експортери відповідають, що цей пункт не звільняє їх від їх договірних зобов’язань, а лише зупиняє їх дію на певний період, коментує ситуацію Агритель.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: