АНАЛІТИКА

В Україні ФОПи отримають по 8 тис грн компенсації за карантинні обмеження

04.12.2020 13:30
repatriacia

Верховна Рада 4 грудня 2020 року підтримала законопроєкт про допомогу підприємцям, чий бізнес постраждав під час карантину. Проєкт передбачає одноразові виплати та звільнення від сплати оренди. Таким чином, ФОПи можуть отримати по 8 тисяч гривень від держави. Про це повідомляє agronews.ua.

Так, законопроєкт №4429 в цілому підтримали 297 нардепів. Відповідне рішення прийняли на засіданні Ради. Також 301 нардеп підтримав пропозицію негайно передати документ на підпис спікеру Верховної Ради.

Законопроєкт пропонує одноразову грошову допомогу застрахованим людям, які можуть втратити частину доходу через карантин.

Допомогу також виплатять підприємцям для збереження робочих місць найманих працівників. Також одноразово компенсують витрати за сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Під час карантину та протягом 6 місяців після його закінчення, підприємці сфери громадського харчування зможуть отримати державну підтримку.

Для бізнесу, який призупинив роботу через карантин, на місяць продовжать дію договорів оренди державного та комунального майна. Крім того, закон пропонує скасувати стягнення плати за оренду державного та комунального майна на період карантину.

Також передбачили не анульовувати ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем під час карантину та після його закінчення, якщо підприємець не вніс черговий платіж.

До страхового стажу особи хочуть включати період протягом якого вона отримувала допомогу по частковому безробіттю.

Хто не отримає 8 тисяч гривень виплат?

– наймані працівники, за яких не нараховано єдиний соціальний внесок за ІІІ квартал 2020 року;

– ті, які працюють за сумісництвом, або отримують зарплату більше ніж 30 тисяч гривень на місяць;

– ФОПи, які є застрахованими особами і період їхньої державної реєстрації та сплати ЄСВ становить менше ніж 3 місяці;

– ФОПи, діяльність яких на час набрання чинності закону припинено;

– суб’єкти господарювання, у яких є заборгованість зі сплати ЄСВ.

Також названо, яку ще допомогу отримають ФОПи

-запровадження податкових канікул для 200 тисяч ФОПів першої групи, що звільняє їх від нарахування та сплати єдиного податку та єдиного внеску з грудня 2020 року до травня 2021 року;

-списання податкового боргу платникам податків у разі, якщо сукупний розмір боргу за усіма податками й зборами не перевищує 3060 грн та він непогашений станом на 1 листопада 2020 року;

-відтермінування на строк до одного року сплату податкових боргів громадян та самозайнятих осіб на суму до 6800 грн, які виникли до 1 грудня 2020 року;

-списання пені та штрафні санкції з податкових боргів, якщо вони будуть погашені протягом шести місяців після набуття чинності цього документу;

-збільшення втричі (з 1 020 грн до 3 060 грн) порогу податкового боргу, щодо якого податкова не вчинятиме заходи стягнення;

-звільнення від оподаткування матеріальної допомоги, яку громадяни та бізнес отримуватимуть від держави у зв’язку з посиленим карантином — матеріальна допомога не буде оподатковуватися ПДФО та податком на прибуток.

“Держава надасть підтримку людям та бізнесу, якщо карантинні обмеження будуть посилені. Верховна Рада схвалила відповідні законопроєкти, розроблені Урядом за ініціативою Президента України. Вдячний парламентарям за підтримку надзвичайно важливих рішень для українців”, – написав на своїй сторінці у Фейсбук Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Нагадаємо, в Україні фермерам надано 22 млн грн субсидії на одиницю оброблювальних угідь.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: