НОВИНИ

На півдні України розпочалося збирання батату

03.11.2020 12:02
Batat-v-Ukrayne

В Одеській області господарство ТОВ «Дунайський аграрій» почало збір органічного батату. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник компанії Роман Дяжук, пише agronews.ua.

«Батат вирощується вже понад 4000 років, а за деякими даними більше 8000 років. Батат з сімейства берізка, а картопля з сімейства пасльонових. Коли росте батат його стебло і листя дуже схожі на стелеться ліану (3-5 метрів). Ми розмножуємо батат вегетативним шляхом – відростками пророщених бульб. По простому – живцями», – розповів Дяжук.

Він зауважив, що батат – не просто «модний» коренеплід, в ньому багато вітамінів: А (на рівні моркви), вітаміни групи В і Е, також багато корисних мінералів! Батат можна смажити, запікати, тушкувати і т.д. І навіть є сирим.

«Ми робимо зі свого органічного батату борошно, яка може використовуватися для випічки без глютену / gluten free!», – додав фермер.

Цю культуру до свого звіту знедавна включає й офіційна статистика.

Зокрема, згідно з даними, які нещодавно оприлюднила Державна служба статистики, в 2018 році валовий збір батату в українських господарствах сягнув 190 тонн. Для порівняння, ще роком раніше в офіційних звітах обсяг врожаю батату в Україні було зафіксовано на рівні 20 тонн.

Таку тенденцію самі виробники обґрунтовують вельми високим потенціалом цієї культури.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: