НОВИНИ

В Україні фермерка створила прибуткову сіті-ферму у власній квартирі

18.05.2020 08:02
екобукет-2

Карантин – час відкриття в собі понині незвіданих талантів. Одним із трендів, які захопили людей, що сидять вдома в самоізоляції, стало «квартирне городництво». Як з легкістю долучитися до сіті-фермерства, і виростити на своєму підвіконні запашну і екологічну суницю садову і лісову а також пряні трави, розповіла авторка новаторського продукту «екобукет», господиня компанії «Органічний світ» Оксана Кунченко. Про це повідомляє ukrapk, пише agronews.ua.

У минулому році інноваційна альтернатива класичним квітковим композиціям «екобукет» здоровісенько розбурхала уми багатьох українців. Органічні рослини в екоупаковці стали дійсно гідною заміною вазам з квітами.

Як вплинув режим карантину на вподобання покупців?

“Всі сидять вдома, і у всіх з’явилося бажання щось вирощувати, навіть у тих, хто раніше ніколи з цим не стикався. Я вважаю, це прекрасно, що ми повертаємося до своїх витоків, до природи. Крім суниці лісової, альпійської та садової, наразі дуже популярні спеції і лікувальні трави: прованські суміші, чабер, шавлія, розмарин, орегано, – їх можна вживати свіжими, або сушити. Вони дуже красиві, запашні і смачні. Всі ці органічні трави є природними антибіотиками. Подібний екобукет виконує відразу три функції – його можна використовувати в якості вишуканого декору, добавки до улюбленої страви, і як природні ліки. Окрім цього, рослини допомогають ліпше переносити стреси та покращують настрій”, – каже Оксана Кунченко.

Звідки взялася ідея вирощувати пряні трави?

“Я приїхала до Голландії за посадковим матеріалом для суниці садової та лісної. Голландці, до слова, дивовижні люди, неймовірно люблять свою справу, подарували мені від щирого серця, безкоштовно, різних пробників насіння пряних трав.З того моменту почалася моя любов. Це такий потік натхнення, коли у тебе виходить виростити з мікроскопічного насіння велику рослину”, – каже вона.

Чи потребує догляд особливих навичок від власника такого екобукету?

” Наприклад, наша суниця садова з різнокольоровими ягодами, голландський гібрид – рослина багаторічна, і щоб вона далі росла і давала плоди за нею необхідно стежити, її потрібно пересадити в грунт, або велику діжку і виставити на сонце. Суниця лісова невибаглива, може відмінно давати плоди влітку, навесні і восени, прекрасно себе почуваючи в квартирі на підвіконні. Зараз ми пропонуємо наше нове «ноу-хау» – набір для вирощування рослин. Ви отримуєте відразу цілий комплект: органічний грунт, саджанець і великий горщик. Це дуже зручно, і не потрібно турбуватися про те, чи підходять ємності, або грунт вашій рослині, адже часто буває так, що пересаджують не в той грунт, і не в той горщик. Вирощувати подібні домашні сади пряних трав дуже захоплююче з дітьми, для них це ціла чарівна пригода”, – пояснює фермерка.

Чи є особливий секрет вирощування екобукету?

” Ми не штампуємо продукцію як великі підприємства, у нас невелика група однодумців, які люблять свою справу. Багато в чому у нас використовується ручна праця, і я рада що зараз можу дати людям шанс тримати себе на плаву завдяки цьому невеликому бізнесу. Думаю, що в першу чергу секрет – це те, що все що ти робиш, потрібно робити з любов’ю. Кінцевою метою повинні бути не гроші, а користь, яку ти можеш принести. Якби кожен, хто починав свою справу, задавав собі питання «що хорошого я принесу планеті і людям» і чесно давав на нього відповідь, наш світ був би набагато кращим”, – підсумувала Оксана Кунченко.

Нагадаємо, під Києвом місцевий фермер викинув у поле тонни моркви.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: