НОВИНИ

В Україні діяв канал збуту нелегального бурштину до Туреччини: вилучено майже тонну каміння

28.09.2020 17:02
wHWeGj8XvDE7rE6zAGWb

Перекрито канал збуту бурштину до Туреччини – правоохоронці Рівненщини вилучили 800 кг каміння. Рівненська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного збуту, зберігання, перевезення, переробки бурштину. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України, пише agronews.ua.

За попередніми даними слідства, двоє іноземців та троє громадян України налагодили канал збуту виробів із бурштину до Туреччини.

В рамках досудового розслідування за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області проведено 4 санкціоновані обшуки у двох виробничих приміщеннях в м. Сарни, де діяли цехи з обробки незаконно отриманого бурштину-сирцю, в одному із закладів громадського харчування в м. Рівне та вдома у одного з фігурантів справи, який є громадянином іншої держави.

У ході обшуків виявлено та вилучено бурштин-сирець та вироби з нього загальною вагою 800 кг. На «чорному ринку» його орієнтовна вартість – близько 4 млн грн.

Також вилучено 31 одиницю обладнання для обробки бурштину, комп’ютерну техніку, грошові кошти в сумі 2,3 тис євро та 17 тис грн, чорнову бухгалтерію та первинні документи з ознаками підроблення, які використовувалися для легалізації походження виробів із незаконно видобутого сонячного каменю.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та призначення відповідних гемологічних експертиз. Слідчі дії тривають.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: