ГОЛОВНЕ

В Україні дешевшає редиска

28.03.2019 10:54

Сезон продажів української редиски розпочався тільки 2 тижні тому і за цей період ціни на дану продукцію встигли суттєво впасти. Аналітики інформаційного центру «Інфо-Шувар» наголошують на тому, що падіння ціни прискорилось після 20 березня, і сьогодні українська редиска, мінімум,  вдвічі дешевша, ніж в кінці березня 2018 року.

«Просідання ціни сьогодні відбувається під впливом збільшення пропозиції, при цьому, зниження ціни дуже позитивно впливає на попит. Сьогодні на нашому ринку присутня українська редиска із бадиллям, і обрізна, запакована у великі пластикові пакети. Редиску із бадиллям купує і населення і гуртові компанії, обрізна редиска – це продукт переважно для гуртових компаній, які потім розвозять продукцію по роздрібних ринках та магазинах по всій території України», – розповідає Іван Федишин, керівник напрямку «Овочі та Фрукти» найбільшого в Західній Україні гуртового ринку ОРСП “Шувар”.

Від початку березня на «Шуварі» вже було продано 90 тонн редиски і це в 4 рази більше, ніж в ту саму дату рік тому. Аналітики «Інфо-Шувар» прогнозують суттєве збільшення пропозиції редиски в квітні, на цей місяць, зазвичай, поприпадає до 70% річного обсягу продажу цієї продукції.

Станом на 27 березня 2019 року, на гуртовому ринку ОРСП «Шувар» у Львові українска редиска із бадиллям пропонується по 7-8 грн  (0,23-0,26 EUR) за пучок, а обрізна редиска коштує 29-30 грн/кг (0,95-0,99 EUR/кг).

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: