ГОЛОВНЕ

В Україні дешевшає морква

15.02.2019 07:00

Здешевлення моркви сьогодні спостерігається навіть в умовах істотного виснаження запасів цієї продукції в українських хазяйства. Ціна на моркву в Україні почала знижуватися, передає EastFruit.

Так, на цьому тижні українські фермери пропонують моркву на внутрішній ринок в середньому на 13% дешевше, ніж на попередньому тижні. Відвантаження цієї продукції сьогодні ведуться, в основному, по 6-7грн / кг ($ 0,22-0,26 / кг).

Відзначається, що здешевлення моркви сьогодні спостерігається навіть в умовах істотного виснаження запасів цієї продукції в засіках українських господарств. За словами виробників, переглядати відпускні ціни вони змушені у зв’язку з різким зниженням закупівельної активності оптових компаній. Крім того, тиск на ринку моркви посилилося за рахунок збільшення пропозиції імпортної продукції, що також стимулювало зниження цін.

Варто додати, що, незважаючи на цінову зниження, сьогодні морква в Україні коштує в середньому на 20% дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період. У той же час, аналітики ринку не виключають, що вже незабаром ситуація в даному сегменті може кардинально змінитися.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: