НОВИНИ

В Україні держлісгоспи оснащують телесистемами раннього виявлення лісових пожеж

04.01.2021 08:02
0-02-0a-71d6190fcebed9dade11cb201a434f191f13e130723f7c2c1c4f56e03c7b2280_b712a3bf

Загалом у державних лісогосподарських підприємствах України вже розташовано 347 систем відеомоніторингу за лісом. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства лісових ресурсів України, пише agronews.ua

Нещодавно лісівники Харківщини придбали телесистеми раннього виявлення лісових пожеж для вирішення питань, пов’язаних з сучасними методами захисту лісу від пожеж.

Лісові пожежі – одна з найбільш серйозних проблем, пов’язаних з безпекою життєдіяльностілюдини і навколишнього середовища, невирішених наразі. Лісові пожежі завдаютьвеличезної шкоди екології і економіці багатьох країн.

Загальна площа лісовогофонду України становить 10,4 мільйона га, з яких вкритих лісовою рослинністю – 9,6 мільйона га.

Лісистість території країни становить 17,1%. Це робить вирішення проблем лісових пожеж одним із важливих національних завдань. У комплексі заходів щодо запобігання лісових пожеж найбільш актуальнимзавданням є раннє виявлення і визначення місця розташування вогнища загоряння.

Для цього традиційно використовується наземне спостереження, авіація ікосмічний моніторинг. Кожен із вищезазначених методів має свої переваги інедоліки, але тільки наземний моніторинг може забезпечити безперервний контроль лісової території і виявлення лісових пожеж на початковій стадії.

Однак у сучасному світі широко застосовуються цифрові камери. Відтак для державного підприємства “Балаклійське лісовегосподарство” було придбано телесистему раннього виявлення лісових пожеж типу ВПК-1600 в комплекті з металоконструкціями для нагляду за лісовими масивами на відстань до 35 км.

Телесистема раннього виявлення лісових пожеж типу ВПК-1600 оснащена функціоналом електронної карти, є реальне відображення азимуту направлення, може поєднуватися в мережу систем, створюючи потужний модуль раннього виявлення лісових пожеж.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: