НОВИНИ

В Україні держлісгоспи допоможуть озеленити школи та дитсадки

04.09.2020 17:32
IMG_4231

В Україні з метою збільшення лісовідтворювальних площ при всіх держлісгоспах та навіть лісництвах є постійні та тимчасові лісові розсадники. У першу чергу саджанці та сіянці потрібні для того, аби відтворити площі, де раніше були вирубки. Також вирощені молоді дерева використовуватимуться для озеленення територій шкіл, лікарень, садочків, тощо. Зокрема, держлісгоспи допоможуть озелененню дитячих закладів на Закарпатті. Про це повідомляє пресслужба Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, пише agronews.ua.

Всього в Закарпатті функціонує 151 лісовий загальною площею 62 га., зазвичай це невеликі за площею (до 0,5 га) розсадники.

Наявна площа розсадників дозволяє виростити достатню кількість посадкового матеріалу для забезпечення потреб лісовідновлення, а це близько 10 млн. шт. Від того, в якій кількості і якої якості буде вирощений посадковий матеріал в цих розсадниках, залежить й успіх відтворення лісів.

Асортимент лісових розсадників нараховує близько 20 видів шпилькових та 34 види листяних деревних порід, крім того вирощуються 21 вид чагарникових порід. Серед основниз порід – ялина європейська, бук лісовий, клена-явір, клен гостролистий, дуб звичайний та скельний, ясен звичайний, ялиця біла.

Показові лісові розсадники в Брустурянському, Мокрянському, Міжгірському, Рахівському, Ясінянському, Великобичківському, Берегівському, Перечинському, Великоберезянському та Свалявському держлісгоспах.

Нагадаємо, на Полтавщині диких тварин імунізують українською вакциною.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: