НОВИНИ

В Україні депутати вимагають ліквідувати нелегальний ринок спирту

22.01.2021 10:09
item_213

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев вимагає від Міністерства фінансів, Державної податкової служби та Державної фіскальної служби протягом двох місяців ліквідувати нелегальний ринок спирту. Про це нардеп повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише  agronews.ua.

«Чи знали ви, що в Україні щомісяця 678 людей (або 23 людини на добу) помирає від різних причин, пов’язаних з дією алкоголю, в тому числі від отруєння неякісним алкоголем (Держстат)? За дослідженнями ВООЗ, у 2018 році Україна посіла перше місце у світі за рівнем дитячого алкоголізму, а рівень тіньового ринку алкоголю є найвищим в Європі (більше 50%)», – написав Гетьманцев.

Він зазначив, що Комітетом проводиться постійна робота щодо контролю протидії розповсюдження нелегальної алкогольної продукції.

“Однак тіньовий ринок процвітає, а споживачі отримують СМС з пропозиціями купити алкоголь за вартістю в 5 разів менше від мінімальної роздрібної ціни. Вважаю подібну практику неприпустимою. Вимагаю від Мінфіну, ДПС, ДФС протягом двох місяців ліквідувати нелегальний ринок спирту”, – наголосив він.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: