Україна щорічно споживає близько 4 млн тонн товарної картоплі, але країна забезпечена потужностями зі зберігання лише для 1 млн тонн. Про це повідомив Олесь Капітанчук, директор компанії «Толсма Текнік», що займається розробкою і будівництвом картоплесховищ. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.
Експерт зазначив, що спочатку ринок картоплесховищ був на підйомі в період з 2010 по 2013 рік, потім був певний провал в період з 2014 по 2018 роки. І з 2018 року ринок картоплі в Україні знову переживає розвиток.
«З 2018 року ринок знаходиться на підйомі. Я це пов’язую, перш за все, з тим, що в Україні активізувалися обговорення питань зберігання та переробки картоплі. Це дає певний стимул розвитку картоплярства в цілому», – вважає Капітанчук.
Нагадаємо, український фермер зібрав унікальний врожай груш: по 1 кг вагою кожна.