НОВИНИ

В Україні дали старт прийому заявок на концесію порту «Ольвія»

21.10.2019 11:16
9b12834b0a4ea9d_1000x600

Прийом заявок на участь у концесійному конкурсі державного підприємства «Стивідорна компанія Ольвія» і окремих активів ДП ​​«АМПУ» стартував у п’ятницю, 18 жовтня. Відповідне оголошення опубліковане в газеті «Голос України», повідомляє «Адміністрація морських портів України».

Прийом заявок триватиме до 16 грудня 2019 року. Термін розгляду заявки на допущені до участі в конкурсі складає 14 днів.

«Концесія держстівідора в порту «Ольвія» — більш масштабний проект, ніж в порту Херсон, який передбачає не тільки модернізацію існуючих активів, а й будівництво нового зернового терміналу. Обсяг інвестицій, які планується залучити в рамках проекту, становить понад $57 млн ​​і буде спрямований на збільшення потужностей порту. Це цілком відповідає Програмі дій уряду на найближчі 5 років щодо збільшення обсягів перевезень морським транспортом», — зазначив керівник АМПУ Райвис Вецкаганс.

Він підкреслив, що умови проведення конкурсу передбачають що на розгляд кожної заявки у конкурсній комісії Мінінфраструктури буде 14 днів, після чого буде прийматися рішення, чи пройшла та чи інша компанія пред-кваліфікацію. Після завершення прийому заявок учасники матимуть можливість внесення змін в конкурсні пропозиції.

«Командою міжнародних консультантів, за участю експертів ЄБРР, МФК, Міністерства інфраструктури України та АМПУ зроблено все необхідне, щоб потенційні учасники конкурсу отримали максимум інформації в цифровій кімнаті даних про ТЕО проекту, умови проведення конкурсів, вимоги до заявок кандидатів. Тому ми сподіваємося на значну конкуренцію при проведенні конкурсів», — підкреслив Вецкаганс.

Подальший таймінг проведення концесійного конкурсу в порту «Ольвія» виглядає наступним чином:

до 16 грудня 2019 — прийом заявок;
з 16 грудня 2019 до 20 січня 2020 року — подання змін до конкурсні пропозиції (при наявності);
з 20 по 30 січня 2020 оцінка конкурсною комісією фінансових пропозицій учасників конкурсу;
очікується, що рішення Мінінфраструктури про визначення переможця концесійного конкурсу буде прийнято в першій половині лютого 2020 (в залежності від кількості та якості представлених пропозицій);
після прийняття рішення про визначення переможця концесійного конкурсу та опублікування результатів конкурсу (орієнтовно в другій половині лютого 2020 року) Мінінфраструктури перейде до переговорів і підписання договору з переможцем конкурсу (укладення договору має відбутися на початку травня 2020 року).


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: