НОВИНИ

В Україні частково заборонять використання пластикових пакетів

19.10.2019 17:03
0f334848cb53fe057cf119b1ab682714

Днями у парламенті зареєстрували законопроект 2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, який уже погодили на профільному комітеті. Про це повідомили у прес-службі Міненергетики.

Законопроект передбачає, що усі пакети ділитимуть на види, залежно від їхніх характеристик. При цьому, у закладах харчування та роздрібної торгівлі заборонять використовувати пластикові пакети, легкі та оксорозкладні: виняток – лише надлегкі пакети, які використовуватимуть як упаковку до риби, м’яса й сипучих продуктів.

Перевірятимуть виконання закону центральні органи виконавчої влади, що реалізовують державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів.

У Міністерстві також наголосили, що 86 країн повністю або частково заборонили, використання пластикових пакетів або з наклали на цю продукцію значний податок.

Зазначимо, що в Україні міркують і над встановленням, за зразком європейських країн, у великих містах нашої держави фандомати – автомати для збору пластикових пляшок в громадських місцях.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: