НОВИНИ

В Україні будують м’ясопереробний завод, який вироблятиме м’ясо-кісткове борошно

13.03.2021 15:46
meat-and-bone-meal-production_1

Група компаній «Нива Переяславщини» (Київська область) будує першу чергу м’ясопереробного заводу, де вироблятиме м’ясо-кісткове борошно та жир. Проєкт фінансується за рахунок коштів ЄБРР та IFC. Про це повідомили у компанії, пише agronews.ua.

Борошно як високопротеїнова сировина використовується у виробництві кормів для домашніх тварин, а жир – у косметичній та біодизельній промисловості.

Нове виробництво, підкреслили у компанії, буде суперавтоматизованим, надновітнім, високотехнологічним і лояльним до довкілля. Так, наразі триває будівництво очисних споруд.

«Переконаний, що подібне виробництво – рідкість в Україні, – зазначив директор групи компаній «Нива Переяславщини» Віталій Шакель. – Його особливість у тому, що сировина для виробництва продуктів рендерингу не зберігатиметься, а перероблятиметься з коліс: із м’ясокомбінату до рендерингу вона потрапить упродовж 15-30 хвилин».

За його словами, потужність перероблення цілком покриватиме потреби заводу.

«На цей проєкт використані кошти ЄБРР та IFC, тому все від початку будівництва і впродовж усього його функціонування буде під контролем керівництва компанії та наших фінансових донорів», – додав Віталій Шакель.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: