НОВИНИ

В Україні буде створено Координаційну раду з розвитку зрошення

13.08.2020 08:02
0216

В Україні працюють над створенням Координаційної ради з розвитку зрошення. Про це повідомила пресслужба ГО «Аграрний союз України», пише agronews.ua.

Була створена робоча група, яка буде займатися оперативною підготовкою і напрацюванням матеріалів для Координаційної ради. До неї увійшли провідні вчені, експерти, представники аграрних асоціацій.

«У нас був дуже хороший і продуктивний діалог. Звичайно, ще залишилися неузгоджені питання. Однак з ключових питань, які відстоював Аграрний союз України і які стосуються збереження споруд у державній власності, повна згода. Вони будуть передаватися виключно для користування водокористувачів », – прокоментував результати зустрічі голова АСУ Геннадій Новіков.
Ключовими завдання Координаційної ради в даний час є формування підходів до спільного управління об’єктами зрошення і ціноутворення.

«Процес ціноутворення повинен контролюватися об’єднаннями водокористувачів. Вони повинні брати участь у формуванні тарифної політики. Якщо нам вдасться відстояти задекларовані принципи, це забезпечить розвиток меліоративних мереж за рахунок інвестицій », – підкреслив глава АСУ.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: