НОВИНИ

В Україні браконьєри активізували незаконний вилов раків

12.11.2020 18:02
1490451112185770383

З 11 вересні в Україні дозволено вилов раків. У той же час, браконьєри порушують правила вилову членистоногих, завдаючи значної шкоди. Так, на Чернігівщині браконьєр виловив раків уп’ятеро більше від дозволеного. Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль, пише agronews.ua.

Так, на озері поблизу с. Авдіївка Куликівського району Чернігівської області мешканець с. Товкачівка Прилуцького району, за допомогою підсадки добув 145 раків, загальною вагою 5 кг, чим майже у п’ять разів перевищив дозволену добову норму вилову членистоногих. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 3 697,5 грн.

У той же час, Правилами любительського і спортивного рибальства дозволено ловити раків: раколовкою – «хапкою», діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою та «розщіпом» – не більше п’яти снастей на ловця і руками.

Одній собі за добу дозволяється добути і вивезти з водойми загального користування не більше 30 екз. раків, з водойми, де впроваджене платне рибальство – не більше 50 екз.

Розмір впійманого членистоногого повинен бути не менше ніж 10 см. Вимірюється рак по спині тіла від середини ока до кінця центральної пластини хвостового плавника.

Забороняється вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

За порушення Правил рибальства передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 170 грн. За грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових, отруйних речовин та інших заборонених знарядь лову) до 680 грн. А також, за кожен екземпляр незаконно виловленого рака, прийдеться сплатити нанесені збитки у розмірі 25,5 грн.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: