ІНФОГРАФІКА

В Україні більшість фермерів купують насіння у дистриб’юторів

19.12.2020 17:12
export_maslich_04

Згідно опитування, яке було проведено в рамках мінідослідження ІА «АПК-Інформ» та Насіннєвої асоціації України, більше половини респондентів віддають перевагу купівлі посівного матеріалу виключно у дистриб’юторів, ще третина – у дистриб’ютора та виробника, пише agronews.ua.

Основною причиною даного вибору, за словами аграріїв, є відсутність можливості купівлі насіння безпосередньо у бажаного виробника. Також деякі фермери відзначають кращу комунікацію з дистриб’юторами, що дозволяє отримувати швидкий зворотний зв’язок, відповідно, необхідні відповіді на запитання, що виникають.

«Однак коли питання стосується якості насіння, то його найкраще вирішувати безпосередньо з виробником», – зазначив один із респондентів.

Нагадаємо, в Україні аграрні асоціації просять Парламент якомога швидше ухвалити законопроект № 3680 про спрощення  процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння. Відповідні звернення вони направили до керівництва Верховної Ради та голів усіх депутатських фракцій та груп.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: