НОВИНИ

В Україні асортимент еко-продуктів за десятиріччя зріс в 1000 разів

16.03.2020 11:02
27-09_8.640


Популяризація здорового харчування принесла свої плоди. На сьогодня, виробництво еко-продуктів – найбільш динамічна галузь агровиробництва України. Про це пише сайт Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва.

Якщо в 2008 році перші українські товари з позначкою «органічні» з’явилися в єдиній мережі магазинів, і обсяги продажів оцінювалися кілограмами, то сьогодні на прилавках більше 1000 найменувань сертифікованих харчових продуктів. Та галузь залишається експортно-орієнтованою.

Внутрішній ринок у сфері органіки розвивається повільніше, ніж хотілося. Вперше його обсяг оцінили в 2018 році, вийшовши на цифру 590 млн грн. Український споживач найкращим чином відгукнувся на молочну продукцію, частка якої зайняла близько половини всього ринку – 345 млн грн.

Органічні овочі та фрукти також потрапили до лідерів локального споживання – цей ринок оцінюється в 20 млн грн.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: