НОВИНИ

В Україні аграрії збільшують посіви ярої пшениці

27.04.2020 16:32
semena-nemetskoy-pshenitsyi-samuray

Через несприятливі погодні умови, що склалися, аграрії змушені зменшувати площі під озимими. Компенсують їх ярою пшеницею та соняшником і кукурудзою. Про це повідомляє СуперАгроном, пише agronews.ua.

«У Черкаській області вже посіяні ранні зернові. Хоча яра пшениця не надто поширена для нашого регіону культура, цього року вона інтенсивніше з’являється на полях. На це вплинули погодні умови — десь вона замінила озиму пшеницю, десь нею пересіяли. Займає сьогодні вона близько 10 тис. га. Ярий ячмінь у той самий час посіяли на площах близько 40 тис. га. Зараз найактивніше сіють кукурудзу. У цьому році її планується посіяти 450 тис. га. І площа цієї культури в нас протягом п’яти років тільки збільшується. Саме за рахунок недосіву озимої пшениці та ріпаків», — розповів Олександр Белік, регіональний менеджер BASF по Черкаській області.

Така ситуація не лише на Черкащині. Найбільше постраждали від аномальної весни 2020 року аграрії півдня України.

На початку квітня запаси продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту під озимими на більшості площ не перевищували 55-75% норми, розподіл вологи по території України був неоднорідний, найкритичніша ситуація спостерігалася у південних областях. Відповідно, у цих регіонах значно збільшиться ярий зерновий клин.

Нагадаємо, як вчасно виявити та реагувати на атаку амброзії полинолистої.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: