НОВИНИ

В Україні 70% елеваторів не придатні для використання

10.01.2021 19:11
zernovyyelevator-64217

Тільки третина українських елеваторів придатні для нормального використання, а решта. 70% морально та фізично застарілі. З такою оцінкою виступив у ексклюзивному коментарі в матеріалі AgroPolit.com ексгенеральний директор елеваторного дивізіону Trigon Agri AS Геннадій Клименко, пише agronews.ua.

На його думку, в першу чергу треба розпочати масштабну модернізацію застарілих радянських елеваторів та підвищувати їх енергоефективність та пропускну здатність.

«Найближчими роками виробництво зернових та олійних культур в Україні сягне 100 мільйонів тонн, а експорт — 70 мільйонів (2018/2019 маркетингового року ці показники становили 92 та 54 мільйонів тонн відповідно). Проте брак сучасних зберігальних потужностей (елеваторів) не лише стримує розвиток потенціалу аграрної галузі, а й може послабити експортні позиції України. Наразі в Україна дефіцит 40-45 млн т елеваторних потужностей для одночасного зберігання на всіх елеваторах, яких загалом близько 1200. Однак майже 70% з них морально й фізично застаріли. Оцю проблему слід вирішувати», — розповів Геннадій Клименко.

На його думку, потрібно запроваджувати програми лояльності для поклажодавців та робити їх максимально прозорими.

«Це має зробити елеватори більш конкурентоспроможними та привабливими для товаровиробників», — каже він.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: