НОВИНИ

В Україні 4 млн га непідмораторної землі

17.11.2019 12:06
217412-14100-620x420

Уповноважений президента України Володимира Зеленського з питань землі Роман Лещенко повідомив, що на сьогодні в Україні налічується близько 4 млн гектарів непідмораторної землі. Про це він сказав в ефірі програмиСвобода слова Савіка Шустера“.

“У нас такої непідмораторної землі сьогодні близько 4 млн га. Наприклад, для розуміння, це коли воїн АТО повертається із фронту й отримує можливість придбати земельну ділянку, вона йому передається саме для ведення особистого селянського господарства. Це такий вид цільового призначення, і це є приватна власність. Така людина може здійснити її реалізацію. Але більше землі підмораторної, вона в обмеженні. Це породжує “сірий” і “чорний” ринки”, – зазначив Лещенко. 

Він наголосив, що люди не зацікавлені купувати землю за сумнівними схемами. 

“Коли зараз виступав громадянин і говорив, що багато хто не зацікавлений купувати землі за сумнівними схемами. Вони мають бажання її купувати і кажуть, що купили частину землі – очевидно, що йдеться про землі, які перебувають у форматі ОСГ. Це землі особистого селянського господарства. Ідеться, як правило, про 2 га, які можуть купити”, – додав уповноважений президента.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: