НОВИНИ

В Україні унікальним 150-річним пралісам нададуть охоронний статус

22.07.2020 11:02
41592858

Нещодавно лісівники Сколівського лісгоспу спільно з представниками ГО «Дунайсько-Карпатська програма» та Національного лісотехнічного університету України провели обстеження лісів та виявили майже 300 гектарів лісів, які мають ознаки квазіпралісів та природних букових і буково-ялицевих лісів. Це деревостани, вік яких складає понад 150 років. Про це повідомляє пресслужба Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, пише agronews.ua.

В карпатських лісах Сколівських Бескидів ідентифіковано 408,8 га лісів квазіпралісового типу та 37 га пралісів. Також проведено такий облік на території Сколівського військового лісгоспу (768,7 га).

Робота виконана в рамках проекту «Збереження карпатських пралісів» за участі Українського товариства охорони птахів у партнерстві та за фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина), співробітників національного природного парку «Сколівські Бескиди», науковців Інституту екології Карпат НАН України, Національного університету ім.Ів.Франка та Національного лісотехнічного університету.

За результатами польових обстежень, відповідно до рішення Львівської обласної ради №816, у 2019 році організовано 4 пралісові пам’ятки природи місцевого значення в межах держлісфонду Львівського ОУЛМГ загальною площею 105,2 га з метою збереження унікальних корінних природних старовікових лісів Українських Карпат.

Зазначимо, що також вже проведені польові роботи з обстеження лісів у ДП «Львівське лісове господарство», ДП «Стрийське лісове господарство», ДП «Самбірське лісове господарство», ДП «Золочівське лісове господарство» та заплановано провести такі роботи в ДП «Славське лісове господарство», ДП «Турківське лісове господарство», ДП «Старосамбірське лісомисливське господарство» та ДП «Боринське лісове господарство».

За їх результатами будуть підготовлені матеріали для підготовки рішення Львівської обласної ради щодо виділення та збереження квазіпралів і природних лісів в лісах держлісфонду та надання їм відповідного охоронного статусу.

Нагадаємо, в Україні з озера Світязь вкрали машину унікальних водоростей.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: