НОВИНИ

В Україна за останні роки у 1,5 рази зросла морська перевалка рослинних олій

08.10.2020 08:32
aeb492336c5690bbeb3eb42716b6c50b_XL-12557

Україна з року в рік демонструє стрімке зростання виробництва і експорту рослинної олії. З 2015 по 2019 рік ця перевалка в морських портах зросла в півтора рази – до 6,7 млн. тонн. Про це повідомляє УкрАгроКонсалт, пише agronews.ua.

Левова частка експорту рослинної олії перевалюється через чорноморські порти. У 2019/20 сезоні і зовсім було перевалено рекордну кількість рослинного масла. Це стало можливим завдяки будівництву нових перевалочних терміналів.

На думку УкрАгроКонсалт, сектор переробки і перевалки рослинних масел в чорноморських портах України збереже свою інвестиційну привабливість і в найближчі 5 років.

Нещодавнє придбання терміналу «Евері» в Миколаївському порту компаній Glencore Agriculture Limited є тому підтвердженням.

Нагадаємо, в Україні також стрімко зростає перевалка агропродукції річковим флотом. Так, перевантажувальний термінал філії «Вітове», що на Черкащині, прийняв більше 1,1 млн т сільськогосподарської продукції. Всього фахівці перевантажувального термінала уклали 936 договорів поставки із сільгоспвиробниками переважно з Черкаської та Кіровоградської областей.

Саме з цього підприємства на Черкащині розпочався масштабний інвестиційний проєкт «НІБУЛОНа» з розвитку українських річок як транспортних артерій. Про це повідомляє пресслужба ТОВ СП “Нібулон”, пише agronews.ua.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: