НОВИНИ

В США виявили кишкову паличку в органічній продукції

21.05.2021 18:02
84761_shutterstock_46564198

Органічні продукти можуть бути причиною спалаху кишкової палички O157, який вразив дітей у районі округу Сіетл-Кінг у Вашингтоні. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Шестеро дітей були настільки хворими, що їх довелося госпіталізувати. Це включає двох дітей, у яких розвинувся потенційно небезпечний для життя тип ускладнення нирок, який називається гемолітико-уремічним синдромом. Обидвоє вже одужують.

«Наше розслідування триває. Під підозрою кілька органічних продуктів, але й інші ми поки виключити не можемо», – повідомляється у звіті. «Громадське здоров’я проводить співбесіди з потерпілими та їх батьками / опікунами, щоб швидше знайти джерело спалаху. Ми також співпрацюємо з Міністерством охорони здоров’я штату Вашингтон, щоб завершити подальше тестування, допомогти виявити можливі пов’язані випадки в інших округах та розпочати відстеження будь-яких однакових продуктів».

Департамент охорони здоров’я попереджає споживачів, що свіжі фрукти та овочі – включаючи органічні – іноді можуть мати на собі такі мікроби, як кишкова паличка. Забруднення таких продуктів харчування було причетно до численних спалахів в останні роки. Департамент закликає споживачів ретельно промивати свіжі продукти перед тим, як готувати та споживати їх сирими.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: