НОВИНИ

В росії дефіцит алкоголю

17.04.2022 18:00
18965345_403

Ажіотажний попит у Росії на цукор та гречку пішов на спад. Натомість жителі країни-агресора почали запасатися алкоголем – зокрема, імпортний джин. А ресторатори РФ вже скаржаться на дефіцит алкоголю. Про це повідомляє news.obozrevatel.com, пише agronews.ua.

Продажі алкоголю в РФ помітно зросли із середини березня. За даними NielsenIQ, попит на джин підскочив на 60%. Пива і горілки теж стали купувати більше, але скуповують не так активно – їхні продажі зросли на 9-15% і 10-13% відповідно.

“Попит на товари бакалійної групи зараз нормалізувався, зокрема, попит на цукор продовжує слабшати, у той час як продажі алкоголю – джину, горілки та пива показують позитивну динаміку”, – відзначили аналітики.

Ресторатори в Росії вже повідомляють, що закупівельні ціни на імпортний алкоголь зросли на 20-50% і не знижуються. Понад те, почався дефіцит.

“З алкоголем – критичний стан справ. Фіксується нестача для покриття всього ринку та різке подорожчання”, – заявив керуючий партнер мережі винних барів Михайло Щербатих.

До такого ефекту призвели і санкції (вплинули на розрахунки та логістику) та добровільні відмови міжнародних компаній від роботи з Росією. Зокрема, постачання в РФ припинила компанія Brown-Forman (бренди Jack Daniel’s, Finlandia).

“Її немає і не буде, напевно. Жорсткі обмеження поширені на постачання міцного американського алкоголю. З європейським проблема більша за логістичний характер”, – сказав Щербатих.

Також постачання до РФ зупинила компанія з виробництва спиртних напоїв Diageo. Це виробник спиртного під брендами Smirnoff, Guinness, Johnnie Walker, Capitan Morgan та Baileys.

Читайте також: Стало відомо, кого звільнять від сплати податку на землю.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: