НОВИНИ

В росії активно поширюють пропаганду про зібраний рекордний врожай

01.06.2022 17:30
17NpM3M

В росії активно поширюють пропаганду, що там нібито зібрали рекордний врожай. Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України опублікував пояснення, чому ця інформація є маніпуляцією, пише  agronews.ua.

В росії обсяги врожаю зернових зріс не за рахунок родючості земель чи вправної роботи аграріїв, а внаслідок викрадення українського зерна зі сховищ.

“З історичного рекорду у 2017 році (135,5 млн. т), врожайність зернових в рф постійно знижувалась – з 133,5 млн. тонн у 2020 році до 121,4 млн. тонн у 2021 році. Фейкове підвищення обсягів зернових здійснюється лише за рахунок вивезення зерна минулого врожаю з тимчасово окупованих територій Херсонської, Харківської та Запорізької областей.”, – зазначили у Центрі протидії дезінформації.

Загалом російські війська викрали з окупованих територій понад 400 тисяч тонн зернових, які звозять до Криму та до росії. Частково зерно передають до Сирії через морські шляхи. 

При цьому, рф продовжує блокувати “зерновий коридор” із портів України у Чорному морі, яким експортувалось до 1,5 млн тонн у місяць, і шантажує відкриттям доступу до морських портів України, якщо США та ЄС почнуть скасовувати санкції.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: