ВАЖЛИВО

В РНБО розповіли, що робитимуть для запобігання дефіциту води в Україні

15.05.2020 14:02
shutterstock_269473061

Останні п’ять років в Україні були маловодними, й існує ймовірність виникнення водного дефіциту у басейнах деяких річок, які мають значне антропогенне навантаження, повідомляє Державне агентство водних ресурсів України. Про це пише agronews.ua.

У цьому контексті Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час засідання робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави та забезпечення населення якісною питною водою в населених пунктах України, зазначив, що ймовірність маловоддя вимагатиме оптимізації використання водних ресурсів та економного водоспоживання.

Представники міністерств і відомств, наукових установ, фахівці Апарату РНБО України розглянули питання стосовно стану поверхневих водних об’єктів та прогнозні показники забезпеченості населення і галузей економіки України поверхневими водними ресурсами протягом поточного року.

Серед рішень наради:

– проведення повної інвентаризації джерел підземних вод питної якості й артезіанських свердловин з метою залучення їх до систем водопостачання;

– обговорена необхідність залучення додаткових фінансових ресурсів для модернізації систем централізованого водопостачання для забезпечення населення якісною питною водою;

– також було ініційовано й обговорено питання стосовно необхідності розробки водної стратегії України.

За підсумками наради ухвалене протокольне рішення з рекомендаціями Урядові України щодо забезпечення водної безпеки держави у 2020 році.

Нагадаємо, в Україні названо регіони, де запаси вологи на полях прийшли до норми.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: