НОВИНИ

В Раді з’явився законопреокт про ліцензування діяльності з буріння свердловин для добування підземних вод

22.02.2023 16:22
borisp-r-n

В Україні хочуть ввести ліцензування діяльності з буріння свердловин для добування підземних вод. Про це ідеться у законопроекті №9020 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ліцензування діяльності з буріння та використання свердловин для добування підземних вод», повідомляє AgroPolit.com, пише agronews.ua.

Законопроект пропонує  встановити, що буріння свердловин з метою водопостачання та їх ліквідація та/або тампонування підлягає ліцензуванню у порядку передбаченому законодавством.

У пояснювальній записці сказано, що таке ліцензування унеможливить незаконну діяльності з буріння артезіанських свердловин та їх ліквідацію та/або тампонування, та незабезпечення ліквідаційного санітарно-технічного тампонажу свердловин для добування підземних вод після припинення їх експлуатації.

Видачу таких ліцензій має видавати Держгеонадра.

Законопроектом 9021 встановлюються штрафи за:

  • буріння свердловин для добування підземних вод без ліцензії на провадження відповідного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, або у період зупинення дії такої ліцензії повністю або частково (від 17 до 34 тис. грн). За повторне порушення – до 51 тис грн.
  • незабезпечення ліквідаційного санітарно-технічного тампонажу свердловин для добування підземних вод після припинення їх експлуатації – 34-51 тис грн, а при повторному порушенні протягом року – до 68 тис.грн.


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: