НОВИНИ

В ПП «Західний Буг» стартувала посівна цукрових буряків

13.04.2021 12:30
Farmer with tractor seeding - sowing crops at agricultural field

3 квітня, як тільки це стало можливим, розпочато посів такої стратегічної культури, як цукровий буряк. Станом на 9 квітня вже засіяно 2600 га, що становить 19 % від загальноїплощі посіву цукрових буряків в Західному Бузі на поточний рік. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє підприємство, пише agronews.ua.

Через відносно пізній стартпосіву цукрових буряків в цьому році агрономи та механізатори “Західного Бугу” вийшли на справді вражаючі цифри – щодня засівається понад 700 га даної культури, що на 20 % перевищуєтемпи посіву минулого року.

Подальша посівна компанія 2021 року в ПП «Західний Буг» обіцяє бути ще більш «гарячою» – адже крім цукрових буряків в найближчий місяць слід посіяти ще 17000 га кукурудзи та 8700 га сої. Можна сміливо стверджувати, що настільки великої інтенсивності темпів посіву на підприємстві ще не спостерігалось за всю його сімнадцятирічну історію.

Поряд з ярими культурами та посівною, фахівці не забувають й про озимий клин. Зокрема, завершено азотне підживлення всіх ріпаків на площі майже 7000 га та розпочато 2-ге підживлення озимої пшениці на найбільш ранніх посівах. Також вже проведено інсектицидний захист озимого ріпаку від шкідників.

Нагадаємо, що хмельницькі аграрії витратять 7,5 млрд гривень на цьогорічну посівну.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: