НОВИНИ

Агрохолдинг на Полтавщині підтримав ІТ-освіту в сільських школах

27.02.2020 17:32
diti-trenujut-sja-na-special-nomu-stoli-scho-dopomoglo-pridbati-

У Чутівському районі на Полтавщині понад два роки агропромхолдинг «Астарта-Київ» співпрацює зі школою. Діти опановують тут Scratch-програмування та робототехніку. Також учні Василівської ЗОШ взяли участь у Міжнародному конкурсі з робототехніки First Lego League. Фінал конкурсу пройде у Барселоні. Про це пише poltava.to.

Представляти Василівську школу поїдуть десять учнів і два тренери команди Robo sapiens. Місцеве агропідприємство виділило кошти на поїздку та реєстраційний збір, а також брендування форми учасників.

“Для нас важливі всі заходи, що йдуть на користь майбутньому поколінню. Тим паче, це співпадає з проєктом «ІТ-освіта в сільській місцевості», який запровадив агропромхолдинг «Астарта-Київ». Розвиток дітей дуже важливий, а без комп’ютерної грамотності неможливо уявити сучасну успішну людину”, — зазначає заступниця директора з соціальних питань СТОВ «Ніка» Альона Понятенко.

Нині команда Robo sapiens готується до першого етапу змагань. Учні виконують проєкти на ігровому полі за допомогою однакових наборів Lego Mindstorms. З нього потрібно побудувати робота, що виконає різні місії без жодного втручання: зведе вежу з Lego, запустить гойдалку, добудує частину мосту та виїде на нього. За правильність і швидкість команди отримають бали.

Окрім змагання роботів, учасники захищатимуть проєкти, присвячені актуальній світовій науково-технологічній проблемі. Цьогоріч діти досліджуватимуть та розв’язуватимуть проблеми урбанізації. Команда Василівської школи ще не визначилася з фінальною ідеєю. Учні розглядають варіанти озеленення міста, що реалізовані у різних мегаполісах, та працюють над власним рішенням.

Школярі у своєму закладі вже створили радіо на грант від агропромхолдингу та їздили на ІТ-конкурс до столиці.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: