НОВИНИ

В Польщі 36% галузі свинарства у небезпеці через АЧС

08.12.2019 12:20
222360

Вірус африканської чуми свиней знову виявили в Польщі, неподалік від кордону з Німеччиною. Хоча зараженими були дикі свині, палах зафіксували у Великопольському краї – в регіоні, де свинарство є однією з основних галузей сільського господарства. Виявлення випадків АЧС все ближче до кордону з ФРН свідчить про реальну загрозу подальшого поширення вірусу в Європі. Пише meat-inform.com

На свиноферми у Великопольському припадає 36% виробництва свинини в Польщі. Ризики для цього сектора в країні постійно зростають, враховуючи, що Польща, незважаючи на 5-річну історію з АЧС, все ще має право експортувати свинину на світові ринки, включаючи США. За умови погіршення ситуації країна може втратити закордонних покупців.

З початку 2019 року Польща знищила понад 200 тис. диких кабанів, щоб не допустити поширення хвороби з одних регіонів в інші. Однак, полювання задля зупинки розповсюдження вірусу, не завжди є найкращою ідеєю. Тварини можуть тікати на великі відстані і продовжувати поширювати хворобу, пояснив Еран Райзман, член Регіонального бюро Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Європі та Центральній Азії, в інтерв’ю для EuroMeat News.

З іншого боку, поєднання таких факторів, як дикі тварини та недбалість людини, може стати ще більш небезпечним для європейського сектору виробництва свинини.

Протягом кількох останніх тижнів АЧС було підтверджено в популяції диких кабанів з районів, розташованих за 40 км від німецького кордону. Ризик перенесення захворювання через перетин дикими свиньми кордону з Німеччиною надзвичайно високий і, зрештою, неминучий, як вважає міжнародний експерт Еміліо Беккер, іспанський економіст та консультант з харчової промисловості.

В Європі АЧС наразі присутня у Росії, Білорусі, країнах Балтії, Україні, Республіці Молдова, Румунії, Польщі, Угорщині, Болгарії, Сербії, Словаччині та Бельгії.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: