НОВИНИ

В окремих регіонах спостерігається перезволоження верхніх шарів ґрунту

28.09.2022 14:28
zemlya-kurkul-7-59323

У багатьох районах північних та західних областей, де опади спостерігалися майже щодня, з початку вересня вже випала місячна норма опадів і більше, що порівняно із попереднім періодом сприяло кардинальному збільшенню вологозапасів у ґрунті. Про це свідчать дані Аналітичної довідки про агрометеорологічні умови, пише agronews.ua.

Проте, на окремих площах західних, північних та центральних областей спостерігається нехарактерне для останніх років перезволоження верхніх шарів ґрунту (понад 45 мм продуктивної вологи у верхніх шарах ґрунту), що ускладнило, або призупинило польові роботи.

За експертною оцінкою зволоження ґрунту (вміст продуктивної вологи) на середину вересня виявилося одним із найбільших за останні 10 років.

Водночас площі, де спостерігався дефіцит продуктивної вологи, були невеликими і спостерігалися в Одеській, Херсонській, Запорізькій областях.

Проте ефективні дощі майже повністю припинили ґрунтову засуху на Півдні, ґрунт в основному добре зволожений, що створило сприятливі умови для сівби озимини під урожай 2023 р. в оптимальні строки.

Читайте також: Відбудеться безкоштовний вебінар щодо приватизацію державного та комунального майна



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: