НОВИНИ

В одному з наймолодших портів України побудують соєпереробний завод

12.03.2019 16:13

Компанія «Дельта Вілмар СНД» домовилася з Адміністрацією морських портів України (АМПУ) про створення в порту «Южний» нової акваторії і будівництва причалу, необхідного для нового заводу з переробки сої, який побудує компанія.

Як повідомила АМПУ, 11 березня сторони підписали зміни до меморандуму, в якому визначені пріоритетні заходи з реалізації проекту державно-приватного партнерства в порту «Южний».

Згідно з документом, «Дельта Вілмар СНД» побудує новий причал №37, завод по переробці сої, складські та перевантажувальні потужності для перевалки наливних і сипучих аграрних вантажів. АМПУ, зі свого боку, проведе днопоглиблювальні роботи для створення операційної акваторії та підхідного каналу до нового причалу.

За даними АМПУ, пізніше сторони підпишуть угоду, в якій будуть зафіксовані зобов’язання сторін і терміни завершення робіт по кожному з етапів проекту. АМПУ розгляне можливість створення нової операційної акваторії глибиною 15 метрів в межах акваторії Аджаликського лиману порту «Южний», яка буде необхідна для повноцінної експлуатації майбутнього причалу № 37.

Як повідомила iAgro компанія «Дельта Вілмар СНД», причал і акваторія потрібні для функціонування нового заводу з переробки сої потужністю 2 тис. тонн на добу, який планує побудувати компанія. Також проект передбачає будівництво терміналу для накопичення і одночасного зберігання зернових і шроту потужністю 40 тис. тонн.

Завод з переробки сої дозволить «Дельта Вілмар СНД» отримувати з сировини на виході соєвий шрот і соєву олію, які будуть відправлятися на експорт, тому для компанії важлива близькість заводу до порту. Проектна потужність причалу №37 становить 3 млн тонн на рік. Терміни будівництва заводу ще не обумовлені.

За даними «Дельта Вілмар СНД», вартість проекту склав 150 млн доларів. Його відмінна риса в тому, що в єдиному комплексі будуть зав’язані три переробних підприємства — завод з переробки рослинних олій потужністю 2,1 тис. тонн на добу, завод з переробки насіння на 1,6 тис. тонн/добу і завод з переробки сої на 2 тис. тонн/добу.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: