НОВИНИ

В одному з регіонів залишились незібраними 1,3 тис га полів 

16.02.2023 17:15
winter-corn-663

Сільгосппідприємства «Тавільжанське» та «Куп’янськ Агроінвест» (Харківська обл.), що входять до складу «Аурум Груп» (Аurum Group), наразі перебувають на лінії вогню, під постійними обстрілами. Про це говориться у повідомленні компанії, пише agronews.ua.

«Зараз виходить, що половину району вже звільнено, а Тавільжанка, Вільшани та Дворічне перебувають на лінії вогню, — пояснила керівник сільгосппідприємств групи Оксана Шило. — «Прильотів» дуже багато. Зерно перемішане разом із шифером, цементом та дощем. На переробці у нас залишилося близько 400 тис. т зерна пшениці та близько 1 тис. т ячменю. Поля залишилися неприбраними, кукурудза, соняшник на 1,3 тис. га. До того ж викрадено всю техніку. А комбайни, які за своєю примітивною суттю окупанти не змогли завести, — розстріляні впритул».

Вона також додала, що у Дворічанському районі Харківської області постраждало сільгосппідприємство «Вільшанськ», на якому утримувалось 1,5 тисячі корів,

«Поруч господарство «Виселок» теж не може вижити. росіяни забрали всю техніку. Тварини гинуть, оскільки немає кормів», — додала вона.

Оксана Шило також розповіла про те, що на працівників підприємств з боку окупантів здійснювався тиск — намагались відбирати машини і зерно, змушували продати зерно.

«Але зерно ми їм не продавали. Обмінювали всередині між селянами, переробляли та допомагали людям», — додала вона.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: