НОВИНИ

В одному з регіонів зафіксували випадок сибірки

21.10.2022 14:12
goat54456

Збудник сибірки (Bacillus anthracis) виділено під час бактеріологічних досліджень в одному з господарств Київської області із патологічного матеріалу від ДРХ (коза). Про це говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, пише agronews.ua.

«Для з’ясування епізоотичних зв’язків та причин виникнення збудника фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області провели епізоотичне розслідування. В ході розслідування встановлено, що в фермерському господарстві утримується 337 голів ДРХ (кіз). Інші тварини в господарстві відсутні», — говориться у повідомленні.

З метою координації дій 11 жовтня проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, визначено загрозливу зону та затверджено відповідний План заходів щодо локалізації та ліквідації вогнища сибірки. За підсумками засідання прийнято рішення про запровадження карантину та проведення необхідних заходів згідно з Планом заходів.

«13 жовтня Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) підтвердив виділення збуднику сибірки (Bacillus anthracis)», — додали у відомстві.

Фахівцями Головного управлінням Держпродспоживслужби в Київській області проводиться комплекс заходів відповідно до вимог Інструкції про заходи профілактики та боротьби з сибіркою тварин та Плану заходів. Наразі наявне поголів’я фермерського господарства знаходиться під наглядом спеціалістів державної лікарні ветеринарної медицини. Тварини клінічно здорові.

«Упродовж останніх років епізоотична ситуація по сибірці в Україні є контрольованою завдяки активній імунізації тварин та швидким реагуванням ветеринарних спеціалістів Держпродспоживслужби», — запевнили у відомстві.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: