НОВИНИ

В одному з регіонів України побудують комплекс з переробки відходів

16.09.2021 16:45
43417-1_large.jpg.pagespeed.ce_.O58_GtqhIf

У місті Старокостянтинів на Хмельниччині побудують комплекс із переробки твердих побутових відходів із елементами дегазації та рекультивації існуючого полігону. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

Про це йдеться у рішенні Хмельницької обласної ради «Про хід виконання у 2020 році програми поводження з відходами у Хмельницькій області на 2018 – 2022 роки».

«У м. Старокостянтинів завершується розроблення проєктної документації Харківським товариством з обмеженою відповідальністю «Діпрокомунбуд» на будівництво та реконструкцію комплексу з переробки твердих побутових відходів з елементами дегазації та рекультивації існуючого полігону видалення відходів. Площа існуючого полігону твердих побутових відходів – 4,61 гектара», – зазначається у рішенні.

Проєкт реконструкції передбачає встановлення вагового комплексу та дезбар’єру, облаштування технологічних карт, системи вилучення і знешкодження біогазу та фільтрату, захист ґрунтових вод, мережу спостережних свердловин, необхідну кількість водовідвідних канав.

Наразі у Старокостянтинові встановили 600 м периметрової огорожі заввишки 5 м, виконують земляні роботи з улаштування двох технологічних карт для забезпечення прийому відходів.

Крім цього, на полігоні працює газова пушка для відлякування птахів, облаштована пожежна водойма на 5 тис. куб. м, змонтований модульний металевий гараж для зберігання техніки.

Нагадаємо, що Збитки від крадіжок зерна на залізниці зросли у 4,5 рази.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: