АГРОРЕГІОНИ

В одному з регіонів України поширюється небезпечний шкідник

08.08.2022 13:11
ambrozia-58826

Цьогоріч на Донеччині відмічається масове розмноження амброзієвого листоїда. Що свідчить як про поширення такого бур’яну, як амброзія, так і про зменшення інтенсивності гербіцидних заходів на сільгоспугіддях. Про це розповів Сергій Корнюшенко, передає SuperAgronom.com, пише agronews.ua.

За його словами, амброзієвий листоїд — близький родич колорадського жука. Але, на відміну від свого «родича», є корисним. Цих комах спеціально розводять і випускають на площі, засмічені амброзією. Смугастий листоїд може знищити 100% рослин амброзії степової зони.

«Цьогоріч на Донеччині спостерігається масове розмноження листоїда. Головною причиною стала економія фермерів на гербіцидному захисті й, як наслідок, збільшення кількості амброзії у посівах. Перерослі рослини амброзії мають досить жорстке стебло і тому листоїд харчується тільки молодими рослинами. Період його харчування настає за стабільної температури. Тому, хоча це і корисний жук, але на нього розраховувати не доводиться», — зазначив Сергій Корнюшенко.

Сама амброзія завдає серйозної шкоди городнім, польовим і садовим культурам. Оскільки бур’ян складає конкуренцію культурним рослинам, це впливає на зниження врожайності. Крім того, під час збирання врожаю її насіння засмічує зерно.

Тож, для боротьби із нею Сергій Корнюшенко рекомендує не нехтувати гербіцидним захистом і проводити його вчасно.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: